בצק פריך בסיסי לקיש
הו מתכון מאוד פשוט לבצק פריך חמאתי צרפתי שלמדתי להכין במהלך לימודיי ב״לה קורדון בלו״, התוצאה פשוט מושלמת !
שלכם, נועה דניס שפית
מרכיבים במתכון
1
כולל מרכיבי הרוטב
דקות עבודה
1
גם למי שלא מומחה בבישול
מרכיבים
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
כפית מלח
כף מים קרים
ביצה
אופן ההכנה
שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שהחמאה הופכת לפירורים.
מוסיפים ביצה וכף מים וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שהבצק הופך לגוש.
מעבירים לשיש, עושים כדור ומשטיחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות חצי שעה עד השימוש.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר מתבנית הטארט, בעזרת מארוך מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים את הבצק לתחתית ומניחים לקירור כחצי שעה.
ממלאים בכל מלית שרוצים ואופים כ 25 דקות בחום של כ 180 מעלות.