טונה צרובה - NOAM

נתח טונה ברוטב וניל ויין לבן

מנה עם טעם וריח של האיים הפולינזיים  

כשגרתי באיים, זו היתה אחת המנות האהובות על המשפחה שלי. גם אותי הפתיעה העובדה שניתן להשתמש בוניל לא רק בקינוח, המתכון הכל כך טעים הזה הינו ההוכחה לכך.

את הדגים הייתי קונה ישירות מהדייג שחזר מהים, הוא היה שכן שלנו, פולינזי יליד המקום שידע פשוט הכל – גאות, שפל, מתי לצאת לדייג ואיפה בדיוק. מאוד אהבתי ללכת אליו עם חלה טרייה שאפיתי עבורו ולשמוע ממנו סיפורים מרתקים על פולינזיה של פעם.

היום אנחנו ב – NOAM עושים תבשילים עם רוטב וניל 

שלכם, נועה דניס, שפית פרטית

מרכיבים במתכון
1

כולל מרכיבי הרוטב

דקות עבודה
1

גם למי שלא מומחה בבישול

נועה דניס, קייטרינג חלבי
טונה צרובה ברוטב וניל, נועה דניס - NOAM
טונה צרובה ברוטב וניל, נועה דניס- NOAM
טונה ורוטב וניל - נועה דניס

מרכיבים

כמות ל-4 מנות: 

4 נתחי טונה אדומה בעובי 2-3 ס״מ

100 גרם חמאה

4 בצלצלי אשלוט קצוצים דק

3/4 כוס יין לבן יבש

מקל וניל

2 כפיות תמצית וניל איכותית

350 מ״ל שמנת מתוקה

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הכנת הרוטב

ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את בצלצלי האשלוט ומטגנים עד להזהבה.

חוצים את מקל הוניל, מגרדים את הגרגרים בעזרת סכין חדה ומכניסים את המקל, הגרגרים והתמצית וניל לתוך הסיר.

מערבבים היטב ומוסיפים את היין הלבן. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד אשר היין מתאדה והנוזל מצטמצם ומסמיך (כ-15 דקות).

מוסיפים את השמנת מתוקה פנימה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים את הרוטב בצד עד להגשה.

 

הכנת הדג

במחבת גדולה ממיסים 50 גרם חמאה.

מטגנים את נתחי הטונה על אש גבוהה ל-2 דקות מכל צד.

להגשה:

יוצקים מעט מהרוטב לצלחות אישיות ומניחים את הדג מעל.

מומלץ להגיש עם אורז יסמין לצד הדג, שיספוג מהרוטב הטעים.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support